1124 Budapest, Apor Vilmos tér 9-11. | Tel.: +36(1)356-0089 | e-mail:
| Főoldal | Történetünk | Szentjeink | Életünk | Hírek | Miserend | Közösségi ház | Archívum | Urnatemető | Kapcsolat |


Kérjük, támogassa a Katolikus Egyházat adója 1%-val az útmutató
szerint. Köszönjük!

Napi evangéliumEGYH-KCP-14-P-0052


Kommunikációs partner

Mi van? 
Isten hozta a plébánia oldalán!


Ismerkedjen meg templomi közösségünk múltjával, értékeivel, céljaival, programjaival és mindennapjaival! Közösségünk mindenkit sok szeretettel vár, aki jó szándékkal és Istent keresve közeledik.

HETI GONDOLAT

   

Uram, ki fönt az égben
lakozol a fényességben,
gyújtsd föl szent tüzedet
az emberek szívében.
Az emberek agyára
áraszd el bölcsességed.
Értsék meg valahára
mi végből van az élet.


            (Wass Albert: a bújdosó imája / részlet )Elsőáldozás
Kedves Plébániai közösség,
A héten elkezdődik az elsőáldozók jelentkezése, az alábbi linken online jelentkezhetnek azok a szülők - gyerekek - akik az elsőáldozásra való felkészülésbe szeretnének bekapcsolódni.
Jelentkezés az online ürlap kitöltésével is lehetséges.


Kedves Plébániai Testvérünk!

2022. szeptember 18-án, vasárnap a 11 órai szentmise után Plébániai Pikniket tartunk a templomkertben, amire minden plébániai hívőt szeretettel várunk. A résztvevők jóvóltából a Piknik alatt meleg és hideg ebédet, süteményeket kínálunk majd.

Készítettünk egy online ECXEL táblát, amiben várnánk, hogy minden résztvevő jelezze, hozzá tud-e járulni a Piknikhez, ha igen mivel, illetve, hogy összesen hány fővel tervezi a részvételt. Kérjük töltsétek ki a táblázatot az ott megjelölt adatokkal! A táblázat értelem és szükség szerint bővíthető.

A táblázat papír alapú változatát a héten elhelyezzük a sekrestyében is, így azon is lehetséges lesz feliratkozás.

Néhány további tudnivaló:

1. Főzés
Főzni a helyszínen gázzsámolyon, bográcsban lehet. Mivel ezek száma korlátozott, a főzésre jelentkezőket kérjük, hogy a táblázatban adjanak meg egy elérhetőséget, amin vissza tudunk jelezni, hogy jut-e nekik felszerelés (értelemszerűen, aki hoz magának, attól nem vesszük el). Egyelőre négy ilyen szerkezetről tudunk, ha valaki tud még hozni, vagy felajánlani annak külön örülünk.

2. Egyéb hozzájárulás Aki nem tud, vagy akar főzni, de szívesen hozzájárulna a piknikhez, készülhet hideg harapnivalóval (saláta, szendvics, sült hús, stb.), vagy sós vagy édes süteménnyel, üdítóvel, borral, sörrel, vagy ami eszébe jut. Aki ily módon hozna valamit, kérjük szintén jelezze a táblázatban!

Aki a felmerülő anyagi terhekhez járulna inkább hozzá, felajánlását a sekrestyében tudja majd odaadni (keresse Andrejszki Katit, vagy a sekrestyést).

3. Tányér, evőeszköz Valamennyi papír és porcelán tányér van a Közösségi Házban, de aki hoz magának tányért, evőeszközt, (csajkát, kanálgépet) az biztosan egyszerűsíti a saját és a szervezők helyzetét is. A táblázatban megjelölt létszám alapján igyekszünk szükség szerint bővíteni a kapacitásokat.

4. Program Elsősorban beszélgetés, evés-ivás, de mindenki örül, ha valamelyik közösség, vagy társaság készül egy kis külön programmal. Biztosak vagyunk benne például, hogy a Schola kitesz majd magáért....

5. Egyebek Ha bármi kérdésed, javaslatod, észrevételed lenne, elküldheted nekünk a volontaires(kukac)yahoo.com (Csépai Balázs), vagy a szfalvig(kukac)gmail.com (Szőkefalvi-Nagy Gábor) címekre.
Ha szeretnél segíteni szervezni, kipakolni, elpakolni, vásárolni, vizet (jó) borrá változtatni, ugyanitt jelentkezhetsz.
Várunk szeretettel!
A Plébánia Képviselőtestülete
Misehallgatás

    Távol maradó híveink számára a szertartások az alábbi linken követhetők.
    A közvetítés - a jelenlegi szabályozás alatt vasárnap 11 óra.
    A vasárnapi szentmiséket a Közösségi házban is lehet követni 9, 11 és este 6 órakor.

Szentmise-Online
    [A korábbi misék a fenti linken elérhetőek, visszahallgathatóak]
Miseközvetítés

A vasárnap 11 órai szentmise közvetítése az interneten keresztül a távolról bekapcsolódók számára érhető el. Csatlakozzon távolról a szertartás menetébe a fenti képre, vagy a "Miseközvetítés" szóra kattintva!
A vasásnap 9, 11 órai és az este 6 órai szentmise a Közösségi házban is követhető a személyes jelenléttel kapcsolódó hívak számára.

FONTOS:
A telekommunikációs eszközökön keresztül közvetített szentmise nem helyettesíti a személyes részvételt, ám a járvány idején lelkiismeretében fel van mentve a templomi részvételről az, aki idős, gyenge, beteg, vagy veszélyeztetett ember. Számukra vigaszt nyújtó lehetőség az eucharisztikus közösség megélése legalább ilyen formában. Ilyenkor lelki áldozást lehet végezni.

Impresszum